onsdag, december 05, 2007

Luthersk Julebud

Pastor Vagn Lyrstrand har været redaktør på et adventsblad udgivet af Evangelisk Luthersk Kirke i København og på Sydfyn og Augustanakirken. Et flot lille hæfte med andagter, artikler og salmer - og invitation til fælles adventsfest mellem menighederne i "Skallen" i Svendborg d. 16. december kl. 14.

Send en mail til mig på pastor [snabela] augustanakirken.dk med navn og adresse, hvis du er interesseret i et eksemplar af bladet.

2 kommentarer:

Jesper Veiby sagde ...

Lidt nysgerrighed fra en udenforstående... ;-)

Det virker til, at I i Augustanakirken har fællesskab med de andre kirker i Evangelisk Luthersk Frikirke, mens du intet nævner om Gratiakirken her i Århus, som plejede at være med her. (Og på hvis hjemmeside det stadig virker til, at man er med i samme fællesskab, ligesom I ikke nævnes på vivit.dk).

Har Gratiakirken meldt sig ud af ELF? Har man startet en ny menighedsplantning i form af Augustanakirken? Eller hvad?

Pastor Sørensen sagde ...

Ja, jeg kan godt forstå, at det kan være lidt forvirrende.

Augustanakirken har ikke kirkefællesskabe med Den evangelisk-lutherske Frikirke. Vi har derimod kirkefællesskab med Evangelisk Luthersk Kirke i København og på Langeland og Sydfyn, som har pastor Vagn Lyrstrand som præst. Pastor Vagn Lyrstrand var indtil foråret 2007 præst i Den evangelisk-lutherske Frikirke.

I Foråret forlod en række medlemmer Den evangelisk-lutherske Frikirkes menighed i Århus, Gratiakirken, og dannede Augustanakirken.

Nogenlunde samtidig forlod Den gudstjenestefejrende menighed på Langeland Den evangelisk-Lutherske Frikirke og sluttede sig sammen med medlemmer, som havde forladt menigheden i København.

Splittelsen skyldtes læremæssige uenigheder. Augustanakirken har redegjort for sit læremæssige standpunkt i bl.a. disse punkter, som jeg tror, at du har læst: http://augustanakirken.blogspot.com/2007/09/en-bekendelse.html