mandag, juli 30, 2007

Svar: BIBELSK / Jesper Veiby: Antikrist 2

BIBELSK / Jesper Veiby: Antikrist 2

Jeg fortsætter debatten med Jesper Veiby om Antikristen.

Jesper indrømmer, at der findes antydninger af læren om Antikrist andre steder end i Åbenbaringen. Han overser helt min pointe, nemlig, at det rent faktisk er andre steder end Åbenbaringen, der taler ligefremt om Antikrist(bl.a. bruger udtrykket) og ikke er billedtale.

Han overser desuden det faktum, at Johannes' Åbenbaring er et antilegomena-skrift, hvis apostolicitet var betvivlet i oldkirken. At bruge en uklar og modsagt skrift til at fordunkle andre klare og sikre skriftsteder, er et udtryk for biblicisme. Nej, lad klare tekster i de uimodsagte skrifter oplyse billedtalen i modsagte skrifter.

Apostlen Johannes kalder enhver, som fornægter at Jesus er Kristus kommet i kød antikrist. Det er er frelserværket, antikristen benægter. Og det er det, pavekirken benægter.

At kalde Tridentinerkoncilets fordømmelse af retfærdiggørelsen ved Kristi tilregnede retfærdighed alene samt den reformerte fornægtelse af indkarnationen for 'spidsfindig teologiske ueniged" må siges at være en underdrivelse af dimensioner.

Jeg benægter desuden ikke, at antikristen vil have stor verdslig magt. Det havde han indtil han blev afsløret ved reformationen og den er ikke fuldt ud aftaget i dag heller.

men hans åndelige magt er langt værre. Og den er langt farligere end ulve i ulveklæder. Det er ulve i fåreklæder Jesus advarer os imod i Matth. 7, og ikke åbenbare hedninger. Og det er Guds tempel, kirken, antikristen skal sidde i. Dette har jeg påvist på bagrund af Den Hellige Skrift i mit sidste indlæg.

Ingen kommentarer: