lørdag, juni 17, 2006

Dansk Oase: Dansk Oase inviterer papist

Dansk Oase: Dansk Oase
Dansk Oase, den karismatiske bevægelses organisation har i år inviterer en papist til at tale om Romerbrevet på dens sommerlejr under hovedtemaet Reformation. Dansk Oase er blevet angrebet af to teologer med tilknytning til DBI og forsvarer sig i dette dokument.

Dansk Oases Responsum tager udgangspunkt i, at vi som kristne er ét gennem enheden med den treenige Gud. Hvad repsonsummet dog glemmer, er, at denne enhed er usynlig. I karismatiske og pietistiske sammenhænge er det typisk, at man anser enheden mellem sande kristne som værende på en eller anden måde synlig gennem menneskers fromhed og så skærer det nødvendige i kristendommen til derefter, så den sande læres erkendbarhed og skriftens klarhed nedtones. For Dansk Oase ser det ud til at være et oplevelsesfællesskab, som bygger på en fælles åndelighed, som er bestemmende for forkyndelsesfællesskabet i stedet for enighed i den sande lære.

Der henvises bl.a. til Joint Declaration og til, at Den Romersk-katolske Kirke også er en kristen kirke. Og vel er der sikkert kristne i Romerkirken, men den fordømmer dét, enhver sand kristen må tro, den artikel, hvormed kirken -og troen- står og falder, nemlig at et menneske retfærdiggøres ved Kristi tilregnede retfærdighed gennem troen alene, uden egne gerninger. Paven har endvidere sat sig i Kristi og Kristi Ords sted, som den endegyldige fortolker af Skriften. Alt dette fik reformatorerne til -med rette- at drage den konklusion, at Paveembedet er den sande antikrist, som sidde i Guds tempel, d.e. Kirken og gøre store tegn og undere.

Sand luthersk og bibelsk lære er, at Paven er antikrist og at den romerske vranglære må fordømmes og forkastes, fordi den frarøver Guds børn trøsten i korsets ord.

Mht. Dansk Oases henvisning til JD, så skal det bemærkes, at Romerkirken kun skrev under med den forudsætning, at annexet blev føjet til, hvor det bl.a. fastsslås, at Romerkirken stadig fastholder Tridentinum( og derved også fordømmelsen af enhver sadn kristen). Om JD, se desuden Nordisk Frikonferences svar herpå: http://www.vivit.dk/jd/index.htm


mvh. Magnus